Tervehdys!

Olen Reikihoitaja, hermoratahieroja Naomi Mesin, nyttemmin monet jo nimikkeellä "puutarhanäkijä" tituleeraavat, sillä varsinainen työni ja tehtäväni on jo kymmenien vuosien ajan ollut selvänäkijänä toimiminen ja sittemmin myöskin puutarhurina, Lumottu Puutarha on oman innoitukseni ja energiani lähteenä, kts https://Kukkaiskeidas.vuodatus.net/ (Lumotun Puutarhan löydät myös fb:sta) ja myös suurena aiheistona taiteeni tekemiseen, käy katsomassa myös Naomin taide -blogini http://Naomintaide.vuodatus.net/

Tavoitat minut puhelimitse p. 0401684408, jos tahdot vaikkapa varailla minulta aikaa, ja voit myös laittaa sähköpostia n.mesin@luukku.com

Ota yhteyksiä muutenkin, mihin tahansa terveyteen ja hyvään oloon liittyvässä kysymyksessä, josko voisin olla avuksi.

Terveydestä huolehtiminen on ollut minulle aina jatkuvan kiinnostuksen kohteena. Aina tulee uusia, ihania tuotteita saapuville, uusia ihmeellisiä hoitoja. Terveydenhoitoalalla, samoin kuin kauneudenhoitoalalla, on kehitys jatkuvaa ja nopeasti eteenpäin menevää. Silti, vanhat hyvät konstit ovat usein monin paikoin myös näillä aloilla parempia kuin pussillinen uusia. (#terveysruoat up)

Terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta on tullut itselle elämäntapa, ja vuosikymmenten saatossa olen koettanut saada myös asiakkaitani ottamaan sen omaksi elämäntavakseen.

Tähän artikkeliin laitan puutarhallisia reseptejä ja vinkkejä hyvään oloon.- lue artikkeli ruoanvalmistusohjeita Naomin tapaan ennenkuin tästäpidemmälle ennätät, eli kuten yleensäkin, jokainen on itse vastuussa esiteltyjen reseptien valmistamisesta/ nauttimisesta / tarjoilusta. (eli esimerkiksi allaoleva siis vain aikuiseen illanviettoon, ei alle 18-v) Huomioithan myös mahdolliset allergiat, huolellisuuden itse valmistus- ja säilytysprosessissa, sekä varovaisuuden uusien, mahdollisesti ennenkäyttämättömien ainesosien kokeiluissa, niin oman itsen kohdalla kuin jos mahdollisesti tarjoilee muille.

Tähän artikkeliin laitan reseptejä tuolta putarhanhoidolliselta puolelta..

P9031119.jpg

sellaisia, joiden valmistukseen käytetään esimerkiksi ruusua, kuten vaikkapa..

P6250862.jpg

Noitanaisen Lemmenjuoma

P8111536.jpg

Noitanaisen Lemmenjuoma

1/2 l vadelmia

1/2 l kirsikoita

1 l ruusun terälehtiä (esim kurttulehtiruusu (Rosa rugosa) kts yllä, eli ei esim. kaupasta ostettuja..

1/2 tl kaakaojauhetta

1/2 l 40-50% alkoholia

1 pullo punaviiniä; Papavero Vino Rosso; on pehmeä, mansikkainen viini

(1-2 pulloa päärynäsiideriä. Lisää tämä, kun haluat valmistaa isomman erän, esim booliksi. mukaan voit silloin lisätä myös koristeeksi kulhoon vaikkapa jääpaloja, joiden sisällä ruusun terälehtiä, tai vaikkapa kirsikoita, pinnalle krassin kukkia jne)

Murskaa marjat ja ruusun terälehdet, sekoita alkoholiin. Laita lasipurkkiin pimeään, huoneenlämpöön tekeentymään n 5 vrk.

- Siivilöi, mieluimmin harsokankaan läpi toiseen lasipurkkiin, lisää tässäkohdin kaakaojauhe. Huom, sekoita ensin pieneen nestemäärään, vaikkapa teesihdin läpi painelemalla. Anna sakkautua 2-3 vrk pimeässä, kaada sekaan punaviini. Juoma on tänällään valmis tarjottavaksi, mutta melko tuhti. Noitanaisen lemmenjuoma on tarkoitettu lempeä nostattavaksi eli vain pieni mitallinen.. valmistumisen jälkeen säilytä jääkaapissa mutta tarjoa huoneenlämpöisenä. Jos tahdot valmistaa vaikkapa romanttisiin Elokuisiin juhliin booliksi, kts ohje yllä.

 

P7191940.jpg

Seuraavaankin reseptiin tulee ruusua, tosin vain ruusunmarjajauheena..

Happy Orange -pirtelö (ystävät käyttää tästä nimeä "Pirtsakka Punapää")

tarvitset seuraavaa

P8111543.jpg

Laita tehosekoittimeen (määrää voit laittaa oman mielen ja maun mukaan, itse valmistan energiseen aamuun seuraavasti:

2-3 tuoreen ananaksen lohkoa

n. 2dl ananasmehua

2 rkl tyrnimehua

n. puolikas mandariini

1 tl hunajaa

1 tl ruusunmarjajauhetta

1/2 dl punaisia viinimarjoja

Sekoita ja nauti! 

P8111558.jpg

Tehosekoitin on kätevä, voi kokeilla myös sauvasekoittimella

P8111563.jpg

Bikini & Beach -pirtelö

Tällä pirtelöllä saattaa olla hoikistavia vaikutuksia, eli pidemmänkin talven jälkeen eikun nauttimaan. Oivallinen myös hellepäivänä, kun ei tee mieli syödä mutta kaipaa jotain juomaa ruokaisampaa

tarvitset seuraavaa

P8111548.jpg

2 dl Kookoskermaa (jos et tahdo niin vahvaa, korvaa osa ananasmehulla)

2-3 palaa nektariinia

2-3 palaa ananasta

1 rkl valkokaalia

1 tl hunajaa

- sekoita ja nauti

P8111571.jpg

P8131625.jpg

Laitan tähän yhden suosikkiresepteistäni, johon omenoita, keskikokoisia 5-6 laittaa, oman mieltymyksen mukaan (voi osan tai kokonaan korvata myös marjoilla).. omenapaistos on maidoton, gluteeniton, munaton, soijaton ja mahdollista myös LUOMU

Sunnuntaiaamun omenapaistos (4 hengelle)

5-6 omenaa viipaleina

4 dl mysliseosta (itse käytän ORANGE & Cashew GRANOLA (ORGANIC-VEGAN-GLUTEN FREE)

2 rkl Avocadoöljyä

1 rkl kookosöljy (vuokan voiteluun)

1 rkl Ceylon kanelia

1-2 tl vaniljasokeri

3 rkl tummaa siirappia

-Lado viipaloidut/ lohkotut omenat voideltuun vuokaan

- Levitä päälle mysliseos, kaneli, avocadoöljy, valuta pinnalle siirappi ohuena juovana

- Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista n. 180-200 asteisessa uunissa n, 25 -30 min

- ripottele päälle vaniljasokeri, tarjoile jäätelön (Choice, vegan) tai esim, mantelimaitoon tehdyn vaniljakiisselin kanssa

P8121601.jpg

Omenapaistos kun kaikki mättää tai ystävä uhkaa jättää

2 dl tummia riisijauhoja

1 dl tattarijauhoja

1 muna

2 dl cashewkermaa (tai mantelimaitoa)

1/2 dl intiaanisokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl seesamöljyä

1 rkl kookosrasvaa (vuokan voiteluun)

4-5 omenaa lohkoina

1 dl tattarisuurimoita

2 rkl siirappia

1 rkl ceylonkanelia

1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma/maito ja vatkattu muna, sekä öljy

Levitä vuokaan ja kaada omenanlohkot (tai halutessa esim. marjat) päälle. Ripottele tattarisuurimot, lisää siirappi ohuena norona ja ripottele vielä ceylonkaneli.

Paista 200 asteessa n. 20 min. ripottele pinnalle vaniljasokeri

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Vaniljakastike

5dl mantelimaito

1 muna

1 rkl tapiocatärkkelys

1 rkl intiaanisokeri

1 tl vaniljasokeri

Laita ainekset kattilaan (vaniljasokeri vasta kun kuumennettu) ja hämmennä hiljakseen kunnes kastike sakenee (kun ensimmäinen kupla kastikkeen pinnalla alkaa nousta ota liedeltä sivuun)

Laita kylmään vesihauteeseeen ja hämmentele viileäksi.