liljat%20vaalea%20tausta.jpg

Tervehdys ja tervetuloa tutustumaan blogiini, jossa asiaa lähinnä hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa. 

P7071830.jpg

Monet viimeaikaiset pohdinnat niin julkisuudessa, lehdistössä, erilaisissa terveyden alan julkaisuissa, nyttemmin jo laajalti muuallakin, esim aikakauslehdissä, internetissä, ja ihan vaan ihmisten keskusteluissa siitä, miksi erityisesti tulehduksellliset suolistosairaudet ovat lähteneet suorastaan räjähdysmäiseen kasvuun, kertovat suuresta huolesta, joka koskettaa nyt jo varmasti meitä jokaista jollakin tavoin. Huolta lisää se, miten tutkijatkin toteavat ettei selkeää syytä tiedetä, ettei syytä tiedä kukaan. Yhtä yksittäistä ja selkeää syytä ei varmastikaan, mutta tämän oman "teoriani", kirjoitan, sikäli että pelkäänpä että on yksi asia, millä aivan varmasti on vaikutusta myös näiden sairauksien lisääntymiseen ja syntyyn, kuten monien muiden sairauksien myös.. Asia on niin edessämme, että sen tiedostaa jo varmasti moni muu, muttei suostu asiaa esiin tuomaan eikä kohtaamaan, koska se on kaikessa hallitsemattomuudessaan liian kauhistuttava, nimittäin ihmisen itsensä luoma sähkömagneettinen säteily, langattomat verkot, jotka kattavat jo koko maapallon, kaiken aikaa tihentyen.

Monet asiakkaistani, ystävistäni, jopa lähipiiristäni jo sairastavat suolistosairauksia, olenkin jo vuosia pyrkinyt saamaan asiasta mahdollisimman paljon tietoa, pyrkien itse noudattamaan terveellisiä elämäntapoja ja näissä asioin opastanut myöskin asiakkaitani. Olen paljon itse pohtinut sairastumista, sen syitä, miksi joku sairastuu ja joku toinen ei. Olen itse hermoratahieroja ja teen energiahoitoja, olen Reiki-energiahoitoa antanut myös asiakkailleni jo kymmenien vuosien ajan. Olen tiedostanut vahvasti kaikkinaisen stressin syy-yhteyden suoliston reagointiin. Olen itse "sähköallergikko", sähköherkkä, eli en pysty puhumaan "kännykkään" minuuttia kauempaa saamatta päänsärkyä, samoin kuin että lähimuistini katoaa samantien, ja tiedostan muuttuvani ärtyisäksi. Niinpä en käytä matkapuhelinta, vaan kodissamme ja toimistossani on kiinteä seinäpuhelinliittymä eikä langattomia. Onnellinen tilanne siis silloin, jos pystyy tekemään vaikkapa kännykästä soitonsiirron kiinteään seinäpuhelinliittymään, vanhat kupariverkot kokevat parasta aikaa poistumista valokuituverkon tieltä, jossa ei onneksi tätä säteilyongelmaa ole.Onnellista tilanne silloin, jos ei työssä kännykkää välttämättä tarvita. Nykyajan ihmiset, nuoret erityisesti ovat suorastaan kasvaneet kiinni erilaisiin mobiililaitteisiin. He eivät edes tiedä aikaa, joka oli vielä esim. 25 v sitten. Nykypolvi on kasvanut ajatukseen, pitäisi olla jotenkin kaiken aikaa saapuvilla. Kännykkä otetaan mukaan jopa suihkuun mentäessä! KUKA pakottaa olemaan kaiken aikaa saapuvilla. Todellisuudessa ei kukaan. On olemasssa ammatteja, joissa on oltava lähes kaiken aikaa saapuvilla, mutta vapaa-ajalla niin ei ole, ja loppujen lopuksi,näin on vain joidenkin ammattien kohdalla.

Nykyisin lapset altistuvat kouluissa, päiväkodeissa, julkisissa tiloissa, liikennevälineissä jne. jatkuvaan langattomien verkkojen säteilyyn, jopa vanhanajan liitutaulu on nykyisin sähköinen älytaulu! (paremmin tekisi mieleni sanoa että äly hoi, älä jätä!) Näitä senkuin lisätään kouluihin, vaikka suunta pitäisi olla päinvastainen. Jos miettii, mitä viimeisen 20-25 v aikana on tapahtunut sellaista, mitä ei ennen ollut, miksi vatsatulehdukset ovat erityisesti viime vuosina lähteneet rajuun nousuun, on vastaus mielestäni päivänselvä. Langattomat yhteydet aiheuttavat keholle stressireaktin, ihminen reagoi aivojensa lisäksi vatsallaan, "suoliston toisilla aivoillaan". Niistä saattanee hyvinkin ainakin osaksi löytyä syy myös erilaisiin käsittämättömättömiin väkivallantekoihin ja levottomuuteen ja  lisääntyneisiin mielenterveysongelmiin, kuin myös siittiöiden väheneminen miehillä. 
Tutkimuksellistakin tietoa on saatavilla jo melko pitkältäkin ajalta, mm siitä että sähkömagneettisilla kentillä voi olla biologisia vaikutuksia jo huomattavasti alle raja-arvojen. On todettu, että altistuessamme säteilylle, siirtyy kehoomme absorboituva energia biologisiin järjestelmiin aina molekyylitasolla ja kehon reaktiot vaihtelevat riippuen siitä, mille säteilyn taajuudelle altistumme.
Ihmisen elimistö saattaa siten reagoida ulkoisille sähkömagneettisille kentille. Tiedetään että hyvin heikot sähkömagneettiset kentät ohjaavat ihmisen elimistön toimintoja. Hermoston ja verenkierron säätely perustuu sähkömagneettiseen viestintään. Sydän ja aivot toimivat kuin pientaajuuslähettimet.
Tutkimuksin on todettu Ihmisen luomilla sähkömagneettisilla kentillä olevan vaikutusta muun muassa unen ja aivojen sähköisiin toimintoihin. Matkapuhelinsäteilyn on todettu saavan aikaan stressireaktion aivoissa - Reaktion vaikuttavan unen laatuun ja saavan aikaan neurologisia oireita kuten päänsärkyä. Eläinkokeissa on nähty myös syövän kasvun lisääntyminen.
On julkaistu tietoa myös siitä että lasten aivoissa luuytimen kohdalla matkapuhelinsäteily saattaa olla jopa 10 kertaa voimakkaampaa kuin aikuisella.
Kannettavia tietokoneita, joissa on sisäänrakennettu langaton toiminto (WLAN), ovat yleistyneet ja niitä käytetään usein lähellä kehoa. Tietokoneet ovat merkistä riippuen suurempia tai pienempiä radiolähettimiä. Niiden kenttävoimakkuudet vaihtelevat ja ylittävät jopa Euroopan alueella myytäville laitteille asetetut normit
Tutkimuksia on tehty myös esim, mehiläisillä, siitä, miten mehiläisten reagoivan kännykkäsäteilylle ja on saatu tuloksia, että kännykkäsäteilylle altistuvat mehiläiskuningattaret munivat vähemmän kuin verrokit. on todettu myös mehiläisten suuntavaiston pettävän; Ne eivät löytäneet pesälle takaisin.
Mahdollisena pidetään tutkimusten mukaan myös sitä että liiallinen sähkömagneettinen säteily vaikuttaa eläinten immuniteettiin ja lisää virusten, loisten, bakteerien ja parasiittien esiintymistä. eivätköhän moiset kokeet anna osviittaa siitä, että olisi aika vetää johtopäätöksiä.

 

Terveysriskistä googlettamalla löytyy hurjasti erilaisia tutkimustuloksia säteilyn vaikutuksista. Nyt jo eri puolilla maailmaa tehtyjen tutkimusten pohjalta on havaittu, että säteily heikentää immuniteettia ja aiheuttaa stressiä. Tekisi mieli sanoa että HALOO!! Voisi kai todeta että näiden tutkimusten pohjalta ei luulisi olevan ylipääsemätöntä päätyä niiden seikkojen äärelle, joiden varmasti voidaan kiistatta todeta olevan yksi, oma hurja arvioni että olisi jopa yksi suurimmista syistä, lisääntyneiden suolistotulehdusten määrään. Varmasti syitä on useita, sairaus yleensä on monien asioiden summa; ravitsemus, suolistofloora; eli minkälaisessa kunnossa suoliston bakteerikanta on, liikunta, uni, perimäkin vaikuttanee. Ongelma varmasti onkin, miten lähteä tekemään korjausliikettä, ei päästäne takaisin sille kohtaa, missä kohden - tekisi mieli sanoa lähdettiin persaus edellä puuhun- eli miten saataisiin mahdolliset haittavaikutukset niin ihmisten tietoon, että esim, kouluissa alettaisiin purkaa "sähköistystä" vaikkapa vaan ihan varmuuden vuoksi, sen sijaan että nyt lisätään, huolimatta siitä, minkälaisia haittoja mahdollisesti jatkuva ja pitkäaikainen altistuminen saattaa ja varmasti myös aiheuttaa. Puhutaan kyllä, että lasten levottomuus ja käytöshäiriöt, keskittymisvaikeudet ovat lisääntyneet. Olisiko aika alkaa oikein tosissaan ja kunnolla pohtia MIKSI? Omassa nuoruudessani koulussa ei ollut sähköä juuri muuta kuin kattolampussa.Hiljattain kaunokirjoitus jätettiin pois kouluista että kilahti, huolimatta siitä miten suuri yhteys käsialalla on ihmisen koko persoonaan, puhumattakaan että käsialakirjoitus ihan jo taideaineena on merkityksellinen. Nykynuoriso opetetaan vain näpyttelemään näppäimistöjä.
Usein on niin, että jos jokin asia on niin suuri, tuntuu niin ylipääsemättömän suurelta ja globaalilta ongelmalta, johon ei tunnu ratkaisua olevan, että käännetään katse näpertelemään jonkin pienemmän ongelman kanssa. Ollenkaan tarkoittamatta sitä, etteikö kaikkia, ihan vähäpätöisimmiltäkin tuntuvia seikkoja olisi syytä tarkastella. Näiden varjolla, niin usein tuntuu,  laitetaan kuitenkin ikäänkuin pää pensaaseen, ja koetetaan ummistaa silmät ja "unohtaa" todellinen ongelma. Kaikille niille, jotka toimivat näiden sairauksien ja ongelmien tutkijoina ja ratkaisuissa mukana, toivon niin suurta rohkeutta ja uskallusta, että lähdettäisiin ottamaan ja tuomaan esiin tätä asiaa, jonka henkilökohtaisesti uskon olevan pääasiallisen syyn näiden suolistosairauksien kiivaaseen kasvuun, mukaan tutkimustyöhön. Olen vuosien ajan käynyt asiasta keskustelua samoista seikoista huolta kantavien ihmisten kanssa, kirjoittanut lehtiin, blogiin ja koettanut saada huoltani asiasta kuuluville kuten varmasti monet muut, mutta asiasta vaietaan. Varmasti koska kännykkä- ja tietokoneteknologiassa "raha puhuu", ja koska ollaan asenteella "ne nyt vaan on tullut jäädäkseen". Tarvittaisiin varmasti sellainen selkeä SYY joka saisi ihmiset tajuamaan keinotekoisten sähkömagneettisten kenttien haittavaikutukset ihmisille, eläimille, luonnolle yleensä; ehkä muuttamaan asenteitaan, terveys mielestäni on mitä tärkein syy ja kun ihmisten yksi tärkeimmistä elimistä, suolisto alkaa näinkin rajusti oireilla, kuin kroonisin tulehduksin, maailmanlaajuisesti, ja esim, ihmisen perimässä alkaa olla ongelmia jo siittiöiden kehittymisen kohdalla, ollaan mielestäni tultu siihen kohtaan, että ihmisen luoman keinotekoisen sähkömagneettisen säteilyn tuomilta haitoilta maapallomme omaan herkän luonnon sähkömagnetismille ei voida enää vaieta eikä etsiä syitä muualta. Nyt olisi tutkijoiden ja tekniikkaihmisten ja ihan jokaisen omalla kohdallaan varmasti syytä alkaa pohtia, miten sitä korjausliikettä aletaan tehdä, ja vieläpä suhteellisen nopeasti. Valokuitukaapelien tuonti kun pelkästään ei varmasti riitä, ainakaan niin kauan kuin ei ole kaikkien kotitalouksien ja käyttäjien saatavilla. tarvittaisiin varmasti jonkinlaista laajaa asennekasvatusta; kännykät käsistä ja uimaan! Ja ennenkaikkea tiedon jakamista säteilyn haitoista ja paremminkin minimoida erilaisten "sähkömööpeleitten" tuonti esim. pienten lasten lähiympäristöön kuin maksimointi.
Myöskin siitä, miten terveellisiä vaikutuksia on mikroaaltouunissa valmistetuilla ja kuumennetuilla ruoilla lapsille, erityisesti kaiken aikaa ja päivittäin tarjoiltuna, saati kaasuun pakatuilla aterioilla, joita tarjoillaan lapsille nyt jo monissa kouluissa ja päiväkodeissa.Kohdallaan voi jokainen vaan miettiä, minkälaisia vaikutuksia näillä on lapsen herkkään suolistoon (kuin myös tietysti aikuisten) ja terveyteen ylipäänsä. Puhumattakaan siitä, etttä näiden lisäksi nautitaan erilailla säilyvyyden vuoksi käsiteltyjä tuotteita; pastöroinnit, homogenoinnit, iskukuumennukset, säilöntäaineet..lista on lähes loputon. Unohtaa ei voi myöskään ympäristön saastumisen myötä tulevia ongelmia.

Toteankin usein asiakkailleni, että meillä jokaisella, meillä itsellämme, on loppujen lopuksi vastuu omasta itsestämme ja terveydestä. Lapsi ei pysty itse päättämään, mikä on hänelle hyväksi. On meidän aikuisten asia valvoa, että lasten terveydestä, se on ainutkertainen, ainakin jos sen on menettänyt kroonisen sairauden vuoksi, jota ei enää pystyttäisi korjaamaan, ja arvokas asia. Onneksi nykyisin kuitenkin jo paljolti tiedostetaan, että sairauksia pystytään hyvinkin pitkälti jo oikean ravitsemuksen ja muun hoidon myötä korjaamaan, ja ainakin sairauden oireita saadaan pysymään hallinnassa. Varmasti olisi hyvä jokaisen miettiäkin, miten voisi asioihin oman itsen ja lasten, muiden läheisten kohdalla vaikuttaa, esim. ravitsemus on varmasti suolistosairaksista kun puhutaan, ihan tärkeimpiä seikkoja ottaa huomioon. Olisiko hyvä alkaa palata ns. kunnon kotiruokaan, rauhoittaa ruokailuhetket, kasvattaa edes osan ravinnosta itse, esim, yrttejä, tomaatteja jne, tai käydä vaikkapa edes marjoja metsästä poimimassa. Nykyisin alkaa onneksi olla jo kohtuuhyvin myös luomutuotettua ruokaa kaupoista ja toreilta saatavilla, ja monet kaupat toivovatkin, että toiveita valikoimista esitettäisiin, eli ole rohkea!

Mikäli haluaisit kanssani näitä asioita jakaa, tai kannat maapallon jatkuvasti lisääntyvän sähkömagneettisen säteilyn vaikutusten, niin ihmisille, eläimille, kasveille kuin koko luomakunnalle  laillani huolta, olethan yhteyksissä. Voit laittaa sähköpostia n.mesin@luukku.com tai ottaa yhteyksiä puhelimitse p. 0401684408 

Hyvinvoinnin terveisin Naomi Mesin   

kasvokuva.jpg